Tumba Gymnasium visade upp sig på Söder inatt.

En av årets första fina sommarkvällar slutade på torsdagen med fylleslag på Södermalm. Fyrtiofem personer på en studentfest på Göta Källare blev omhändertagna av polisen.

- Det var en förskräcklig fylla, säger Bo Olsson, stationsbefäl på Södermalmspolisen, till DN.se.

På Göta Källare hade ungdomar samlats på torsdagskvällen för att fira att gymnasieåren är till ända. Men för många blev det flera glas för mycket. Tjugo personer fick föras till Södermalms respektive Norrmalms polisstation för att spendera natten i fyllecell. Polisen förde även bort tjugofem personer som blev avsläppta på Djurgården.

- Det är ytterst sällan som vi måste ta hand om så många personer på en studentskiva. Men den här festen ballade ut och många var stökiga och bråkiga och lydde inte tillsägelser, säger Bo Olsson.

Polisen befarade att ungdomarna skulle fortsätta att bete sig stökigt om de bara fördes bort ett par kvarter. Därför kördes de ut på Djurgården, nära bussar och allmänna kommunikationer.

- På den halvtimme som det tar för dem att ta sig in till stan igen hinner de förhoppningsvis att nyktra till en aning, säger Björn Olsson.

På fredagen springer studenter ut från tjugo gymnasieskolor runtom i Stockholm. Polisen kommer att ha en extra kommendering ute som ska ha en översyn på studentfestandet under kvällen.

- I och med värmen och studentfirandet befarar vi mycket stök i kväll. Man kan bara hoppas på att föräldrar har koll på sina ungdomar, säger Bo Olsson.

Södermalmspolisen kommer även att ha extra insatser på Medborgarplatsen och i parker. De kommer även att bevaka Systembolagen för att förhindra eventuell langning.

DIREKT SAXAT FRÅN DN.SE!

Kommentarer
Postat av: zirath

Synd bara att det är så jävla upptrappat av media!
Va inte så allvarligt som dom får det att låta!

2008-06-02 @ 15:45:07
URL: http://zirath.blogg.se
Postat av: Tobbe

Haha, nej inte någonstans. Dom tog ju alla för ingenting typ. Men det var Tumba Gymnasium liksom ;D

2008-06-02 @ 23:32:33
URL: http://minime08.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback